Ako imaš dobru ideju za mobilnu aplikaciju kakvu bi i sam želio koristiti na vlastitom telefonu, odlična stvar je što, uz nešto truda, takvu aplikaciju možeš i napraviti! Ako je zaista dobra, svidjeće se i drugima, a ti ćeš za to biti i nagrađen.

Takmičarima koji će učestvovati prvi put, daćemo par savjeta za koje se nadamo da će im pomoći.

Ideja je samo početak, od upornosti tima zavisi krajnji rezultat. Okupite ekipu koja će biti povezana i spremna da prevaziđe sve prepreke.

Definišite ciljnu grupu korisnika i pokušajte da odredite njihova interesovanja ili potrebe. Bez obzira na to da li su slične ideje već realizovane, dodajte nešto svoje što će izdvojiti vašu aplikaciju.

Počnite od jednostavnog modela, a kasnije ga nadograđujte drugim funkcionalnostima. Napravite lako razumljiv interfejs i organizujte sadržaj tako da korisnik može jednostavno uraditi šta želi u minimalnom broju koraka.

Testirajte svoju aplikaciju. Neka je koriste i drugi kako biste provjerili da li razumiju tehničke detalje. Posmatrajte je iz ugla prosječnog korisnika. Da li im je dovoljno jasna za korištenje?

Moderne tehnologije nemaju granica, pronađite biznis model vaše aplikacije.

Što je aplikacija korisnija češće će se i pokretati ali to nije jedini razlog da bi je neko imao na svom telefonu. Ne zaboravite, sve aplikacije su namijenjena ljudima, budite kreativni bilo simpatičnim dizajnom ili funkcijom, uključite emocije.

Uz sve to, čitajte dobre knjige, gledajte dobre filmove, uživajte u prirodi, budite u kontaktu sa ljudima jer dobre ideje dolaze iz različitih izvora.

Pratite ovogodišnji konkurs, javite se sa svojom idejom i budite dio sjajne priče pod imenom m:tel App takmičenje!

Go Top