m:tel App takmičenje je takmičenje u izradi mobilnih aplikacija (Android i iOS), a namijenjen je učenicima srednjih škola koji se školuju u gimnazijama ili stručnim školama u koje imaju odjeljenja ili smjerove za učenike koji se specijalizuju u oblasti računarstva i informatike, kao i svih ostalih srednjih škola u Bosni i Hercegovini koje imaju učenike zainteresovane za učešće u ovom konkursu.

Cilj projekta je podrška znanju za budućnost i mladima, razvoj IT sektora i razvoj tržišta mobilnih aplikacija na lokalnom jeziku.

Takmičenje se realizuje uz saglasnost sa resornim ministarstvima i u njemu učestvuju škole iz cijele Bosne i Hercegovine –  Republika Srpska, Federacija BiH, te Brčko Distrikt.

Učenici će se takmičiti na državnom nivou i, osim znanja koje će steći, pet najboljih pojedinaca i timova će osvojiti i izuzetno vrijedne nagrade – pametne mobilne telefone.

Učesnici konkursa mogu biti pojedinci ili timovi, a timovi mogu da broje najviše tri člana koji moraju biti učenici iz iste škole.

Budući da je kompanija Mtel dio grupacije koja posluje regionalno, isti konkurs će biti istovremeno organizovan i u Srbiji i u Crnoj Gori, a najbolji autori aplikacija iz BiH takmičiće se na regionalnom nivou u Regionalnom App izazovu, koji organizuju Telekom Srbija, Mtel BiH i Mtel Crna Gora, i u kome će se naći učenici iz sve tri navedene zemlje.

Najbolji pojedinci i timovi će tako imati mogućnost osvajanja dodatnih nagrada, a pobjednici će biti adekvatno nagrađeni.

Go Top