130

Pobjednici šestog m:tel App takmičenja na državnom nivou su timovi iz Tuzle, Gradiške, Bratunca, Modriče i Banjaluke!  

Na konkurs koji je kompanija m:tel raspisala tokom prošle godine za srednjoškolce iz cijele BiH, stiglo je čak 25 aplikacija. Riječ je o konkursu koji je šestu godinu zaredom pozvao srednjoškolce da se takmiče u izradi aplikacija za mobilne uređaje.

Najboljih pet aplikacija, po mišljenju stručnog žirija, stiglo je iz Tuzle, Gradiške, Bratunca, Modriče i Banjaluke. Srednjoškolci, odnosno pobjednički timovi, stiču pravo učešća na Regionalnom App takmičenju, koje će biti održano tokom mjeseca marta 2023. godine, i na kojem će imati priliku da se takmiče sa svojim vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Pobjedničke aplikacije šestog državnog m:tel App takmičenja iz BiH su:

  1. Enliven, JU Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla
  2. Digitalni Farmer, Tehnička škola Gradiška
  3. InfoSOS, Srednjoškolski centar Bratunac
  4. Praktikum, Srednjoškolski centar „Jovan Cvijić“ Modriča
  5. SmartUpShop, Gimnazija Banja Luka

Kompanija m:tel je ponosna na broj ovogodišnjih prijava, ali i na sve srednjoškolce koji se interesuju za programiranje, kao i na njihove profesore – mentore, koji su imali volje i interesovanja da učenicima pomognu u ovom procesu.

Dr Saša Salapura, predsjednik komisije za izbor najboljih aplikacija, naglasio je da svake godine komisija ima sve teži posao, budući da su aplikacije koje stižu na adresu kompanije m:tel sve kvalitetnije i ozbiljnije. „Sve veći broj prijava i aplikacija koje nam dolaze na ovaj konkurs, govori nam mnogo o podsticaju koji mladim ljudima na ovaj način dajemo, kako bi se bavili onim što žele i što ih interesuje. Zadovoljstvo nam je što je ove godine stiglo čak 25 aplikacija i što imamo uvid u to koliko sve mlađi srednjoškolci zapravo rade veoma ozbiljne stvari kada je u pitanju programiranje. Imamo takmičare koji su u konkursu učestvovali od prvog razreda srednje škole i čiji ozbiljan razvoj u programiranju smo imali mogućnost da pratimo kroz godine“, rekao je Salapura.

Iskrene čestitke svim učesnicima takmičenja, a naročito pobjedničkim timovima i njihovim mentorima koji će biti nagrađeni vrijednim telefonima. Želimo im sreću na predstojećem Regionalnom App takmičenju!

Share
Go Top