98

Budi pobjednik u znanju i osvoji vrijedne nagrade

Imaš zanimljive ideje i srednjoškolac si kojeg interesuje programiranje? Onda imaš sve što je potrebno da kreneš dalje!

Upravo dobra ideja, nešto znanja iz programiranja za mobilne uređaje i želja za učenjem, biće ti ulaznica za mjesto u m:tel App takmičenju. Za sve učenike iz srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učešće se odvija u nekoliko koraka.

Kao prvo, upoznaj se sa Opštim uslovima takmičenja a onda okupi tim iz škole ili učestvuj samostalno.

Zajedno u timu, osmislite i razradite svoju ideju. Odredite prednosti vašeg rješenja i sve što vam je sve potrebno kako biste realizovali aplikaciju.

Nađite mentora, profesora iz srednje škole koju pohađate. Timovima i pojedincima je potrebna podrška, mentor vam može pomoći sa savjetima.

Preuzmite formular za prijavu koji će popuniti jedan od članova tima. Formular ovjeren pečatom i potpisom direktora škole pošaljite na adresu app.takmicenje@mtel.ba.  Krajnji rok za prijavu ideje za aplikaciju je 25. novembar 2022. godine.

Isplanirajte radni kalendar, faze izrade i testiranja kako biste gotovu aplikaciju poslali na vrijeme. Rok za slanje gotove aplikacije je 27. januar 2023. godine.

Budi dio sjajne priče pod imenom m:tel App takmičenje!

Više informacija o m:tel App takmičenju potraži na adresi mtel.ba a sva dodatna pitanja pošalji na mejl app.takmicenje@mtel.ba.

Share
Go Top