24

Početkom marta 2024. godine u Beogradu, najboljim na sedmom Regionalnom takmičenju proglašene aplikacije timova iz Milića, Sremske Mitrovice i Podgorice.

Na tradicionalnom, sedmom po redu, „Regionalnom app izazovu“ koji organizuju kompanije Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, članice Telekom Srbija grupe, svoja idejna rješenja u vidu aplikacija koje olakšavaju život i imaju potencijal da načine pozitivne promjene u društvu, predstavili su članovi 15 timova srednjoškolaca iz regije.

Nakon nacionalnih takmičenja, na kojima je po pet timova iz svake zemlje izborilo učešće na završnom takmičenju u Beogradu, za najuspješnije proglašene su aplikacije ARTour tima „iTek“ iz Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz Milića, Bquiet tima „Sylent“ iz Mitrovačke gimnazije, Sremska Mitrovica, te Vision Assist, aplikacija tima „Vision EXPERTS“ iz Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice, koji su nagrađeni i specijalnom nagradom za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“ za istu aplikaciju.

Tim iTek iz Milića

Pobjednički timovi dobili su priliku da posjete OFFF festival u Barseloni koji je posvećen kreativnosti, vizuelnim i digitalnim umjetnostima. Dobitnicima specijalne nagrade uručeni prestižni mobilni telefoni.

Poslije tri godine online održavanja, Regionalni app izazov okupio je u Beogradu učenike iz regiona koji su pored učešća u takmičenju imali mogućnosti da se upoznaju sa radovima i načinom razmišljanja svojih vršnjaka iz regiona, da se druže i posjete Muzej Nikole Tesle. Dodatna motivacija za učenike bila je i prezentacija Davora Sakača, direktora TS Ventures Fonda, koji je ukazao na kretanje trendova u startap okruženju i učenicima pružio dodatne informacije kako u budućnosti da se izbore sa svim izazovima i svoje proizvode učine konkurentnim u dinamičnom tržišnom okruženju.  

Pogledajte foto galeriju sedmog ciklusa takmičenja.

Share
Go Top