179

Šesti Regionalni app izazov, takmičenje koje zajednički organizuju članice Telekom Srbija grupe, održano je u martu 2023. godine.

Po pet timova iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore predstavili su svoje pobjedničke aplikacije žiriju takmičenja, putem video-konferencije, budući da se i taj put takmičenje održavalo on-line.

Stručni žiri je za najbolje aplikacije proglasio: aplikaciju „Digitalni farmer“ tima „Monotik Digital“ iz Tehničke škole Gradiška (BiH), aplikaciju „Trebovanje“ tima „Intelecto“ iz Srednje elektro-ekonomske škole iz Bijelog Polja (Crna Gora) i aplikaciju „Dođi na red“ tima „Macrohard“ iz Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada (Srbija).

Specijalna nagrada za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“ koja se svake godine dodjeljuje timu za naročitu inovativnost aplikacije i najinteresantniju ideju, ovoga puta pripala je timu „Tower Power“ iz Gimnazije Boljai iz Sente (Srbija) za aplikaciju „Tower Defense Game“.

App takmičenje koje organizuju iz godine u godinu bilježi sve veće interesovanje, te su predstavnici Telekom Srbija grupe posebno istakli svoje zadovoljstvo zbog činjenice da se sve mlađi i sve talentovaniji srednjoškolci prijavljuju na ovaj konkurs i dijele svoje ideje sa svojim vršnjacima. Iz m:tel-a BiH, naglasili su da je ovo godina u kojoj bilježe najveći broj pristiglih prijava, ali i gotovih aplikacija, što govori o sve većem interesovanju mladih za programiranje, i sve većoj potrebi da budu podržani u razvoju svojih talenata.

Pobjednicima šestog Regionalnog app izazova će biti uručene nagrade u vidu vrijedne informatičke opreme, a članovi tima i njihov mentor, čiju je aplikaciju žiri ocijenio kao najinovativniju, dobiće prestižne mobilne telefone.

Pogledajte foto galeriju šestog ciklusa takmičenja.

Share
Go Top