104

Od izvrsne ideje do još bolje aplikacije

Novi ciklus m:tel App takmičenja obilježila je velika zainteresovanost učenika i profesora srednjih škola sa čitavog područja Bosne i Hercegovine.

Timovima koji su prijavili svoje ideje ostalo je još nekoliko dana da pošalju završene aplikacije za mobilne uređaje te je dobar trenutak da se podsjetimo zašto ovo takmičenje svake godine ima sve veći broj učesnika.

Prijavom svoje ideje i formiranjem tima, mladi programeri imaju dobar motiv da prošire svoje znanje iz oblasti programiranja, steknu iskustvo kompletnog razvojnog procesa, od početne ideje do gotovog proizvoda i dožive divan osjećaj uspjeha.

m:tel App takmičenje je i prilika da se učesnici međusobno upoznaju, razmijene ideje i iskustva.

Na kraju, ne treba zaboraviti da autore najboljih aplikacija očekuju i odlične nagrade. Kao pobjednicima na državnom nivou očekuje ih priznanje, vrijedan mobilni telefon i ulaznica za regionalno takmičenje.

Pobjednički timovi će imati priliku da svoje aplikacije predstave na Regionalnom app izazovu, gdje ih očekuju još veća konkurencija, ali i vrednije nagrade.

Svaka ideja i svaka aplikaciju su razlog da ovo takmičenje traje i napreduje, a svim učesnicima se zahvaljujemo što su dio sjajne priče pod imenom m:tel App takmičenje.

Share
Go Top