125

Početkom februara 2019. godine, izabrani su pobjedničke aplikacije drugog m:tel App takmičenja u kreiranju mobilnih aplikacija za Android ili iOS.

Autori najboljih pet aplikacija, po ocjeni stručnog žirija kompanije, bili su pobjednici državnog takmičenja, nagrađeni su vrijednim pametnim telefonima, te su stekli pravo učešća na regionalnom takmičenju koje se održalo u Podgorici.

Pobjedničke aplikacije drugog državnog m:tel App takmičenja iz BiH bile su:

Tim Electronic Code, JU Saobraćajna i elektro škola Doboj, aplikacija “Elektrotehnika”

Aplikacija je namjenjena učenicima prvog razreda elektrotehničke struke kako bi na najlakši način usvojili znanja iz predmeta Osnovi elektrotehnike I. Aplikacija sadrži sve lekcije iz oblasti elektrostatike, vremenski konstantnih struja i elektromagnetizma. Pored lekcija postoje i zadaci za provjeru znanja, kao i vježbe iz navedenih oblasti.

Tim Log10, Gimnazija Banja Luka, aplikacija “Zvučna radionica”

Glavni cilj aplikacije je da korisnicima pruži set alata sa kojim će se bolje upoznati osobine medijuma zvuka. Osnovne funkcionalnosti su procesuiranje audio podataka sa mikrofona i kontrolisana produkcija zvuka na određeni način i sa određenim ciljem.

Tim Linuxovci, Gimnazija Banja Luka, aplikacija “Šta jedem?”

Aplikacija sadrži listu emulgatora koji se stavljaju u namirnice uz informaciju o bezbjednosti unosa pojedinog emulgatora i više informacija o njegovom hemijskom sastavu.

Tim DYW, JU Srednja škola „28. juni“ Istočno Sarajevo, aplikacija “Knof”

Aplikacija predstavlja vodič grada Istočno Sarajevo sa korisnim informacijama. Ova aplikacija je namjenjena kao brzi vodič kroz grad za turiste i posjetioce kojima je potrebna pomoć o lokacijama restorana, prodavnica, hotela, motela i drugih mjesta.

Tim Aquatic, Gimnazija Mostar, aplikacija “Aqua.io”

Aplikacija preporučuje korisnicima dnevni unos vode i daje mogućnost praćenja njenog unosa.

Pročitajte koja je aplikacija pobijedila na drugom Regionalnom app izazovu.

Ukoliko vam se dopada neka od ideja ili aplikacija i želite da kontaktirate tim koji ju je osmislio, kontaktirajte njihovu srednju školu ili pošaljite mail na app.takmicenje@mtel.ba.

Share
Go Top