149

Pobjedničke aplikacije prvog ciklusa m:tel App takmičenja izabrane su 8. februara 2018. godine.

Autori pet najboljih aplikacija ravnopravno su nagrađeni pametnim telefonima i dobili su priliku da se krajem februara iste godine u Beogradu regionalno takmiče sa srednjoškolcima iz Srbije i Crne Gore.

Titulu najboljih u BiH u prvom ciklusu m:tel App takmičenja osvojili su:

Tim M Soft, JU 28. juni Istočno Sarajevo, aplikacija “m:fun”

Ova aplikacija nastoji spojiti brojne m:tel servise, da bi korisnicima olakšala mobilnu komunikaciju. Tako je putem nje moguće upravljati prepaid servisom kroz korištenje usluge Moj meni, ali i podsjetiti se servisnih brojeva, hitnih službi, humanitarnih brojeva, kao i liste m:tel poslovnica sa geolokacijom. Korisnici su jednostavno linkovani i sa oficijelnim m:tel nalozima na društvenim mrežama.

Tim RB Dev, JU 28. Juni Istočno Sarajevo, aplikacija “Move Fit”

Ovo je aplikacija namijenjena rekreativcima koji žele da u svakom trenutku znaju koliko kilometara su prepješačili ili pretrčali, ali i da imaju uvid u sopstvenu statistiku kretanja. Move Fit nudi pouzdano praćenje pređenog puta i brzine. Aplikacija radi i u online i offline modu, a sinhronizovana je sa Google mapama.

Tim FEN, Gimnazija Mostar, aplikacija “Smart Study”

Aplikacija je namijenjena učenicima i studentima i pruža im priliku da na inovativan način organizuju svoj akademski život.  Nakon unosa škole, fakulteta ili smjera, korisnici aplikacije dobijaju listu predmeta sa mogućnošću unosa ocjena, pri čemu im aplikacija računa postignuti prosjek. Aplikacija nudi listu predmeta i željenih ocjena da bi se postigao željeni prosjek. Takođe, Smart Study pruža mogućnost podsjećanja na važne testove ili ispite.

Dušan Radulović, JU Elektrotehnička škola Prijedor, aplikacija “Magistrala”

Ideja ove aplikacije je da vam znatno olakšava potragu, ako želite kupiti računar. Aplikacija nudi mogućnost sastavljanja optimalne ponude iz online oglasa za kupovinu optimalnih komponenti kućnog računara. Korisniku se izlistavaju mogućnosti odabira računarskih dijelova od različitih proizvođača, sa različitim cijenama.

Tim Elektronic Code, JU Saobraćajna i elektro škola Doboj, aplikacija “Pozivni brojevi”

Učenici prvog razreda Saobraćajne i elektro škole iz Doboja, osmislili su jednostavan način geografske pretrage svijeta. Ako ikada budete imali dilemu o pozivnim brojevima bilo koje države, ova aplikacija vam pruža najbrži način da to saznate. Pored pozivnih telefonskih brojeva, aplikacija sadrži i osnovne informacije o traženoj državi.

Pročitajte koja je aplikacija pobijedila na prvom Regionalnom app izazovu.

Ukoliko vam se dopada neka od ideja ili aplikacija i želite da kontaktirate tim koji ju je osmislio, kontaktirajte njihovu srednju školu ili pošaljite mail na app.takmicenje@mtel.ba.

Share
Go Top